35,00 zł
26,00 zł
24,00 zł
44,00 zł
9,80 zł
44,00 zł
25,00 zł
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
ACEROLA EKSTRAKT W PROSZKU 200g
Opis
Acerola – Ekstrakt
SUPLEMENT DIETY
Skład: Zawartość ekstraktu z wiśni Aceroli (Malpighia emarginata) w 100g produktu wynosi 100g. 100g ekstraktu powstało z 1kg surowca
Waga netto: 200 g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu nie dostępnym dla małych dzieci.
UWAGA! Chronić przed wilgocią. Produkt bez dodatku substancji przeciwzbrylających, wrażliwy na wilgoć! Po
otwarciu przechowywać w suchym miejscu nie dłużej jak 3 miesiące. Po tym czasie może ulec zbryleniu, co nie stanowi o utracie jego właściwości.
Producent: MERIDIAN, ul. Mogielnicka 19, 05-600 Grójec
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Rekomendowana dzienna porcja: 1 łyżeczka (2 g). Można rozpuścić w letniej wodzie i wypić..
Rekomendowana do spożycia porcja dzienna dostarcza 340 mg naturalnej witaminy C, co stanowi 425 % RDA(rekomendowanego dziennego spożycia).
na 100 g | w 1 porcji (2 g) | |
Wartość energetyczna | 192 kJ/45,9 Kcal | 3,84 kJ/0,9 Kcal |
Białko | 1,06 g | 0,02 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Tłuszcze | 0,2 g | 0 g |
Witamina C | 17 g |
340 mg |
Acerola jako źródło naturalnej witaminy C - czemu to tak istotne skoro wszędzie jej pełno?
Syntetyczne witaminy to zwykle krystaliczne, nieorganiczne substancje obce dla organizmu ludzkiego!
W wyniku badania przeprowadzonego na grupie 573 ochotników którym podawano syntetyczną witaminę C zaobserwowano zwiększoną szybkość postępowania zmian miażdżycowych a u palaczy proces ten postępował 5 razy szybciej. Sztuczna wit. C może prowadzić do powstawania substancji uszkadzających DNA tzw genotoksyn. Ponadto zakwasza ona organizm, a nasze organizmy zwykle i tak są zbyt mocno zakwaszone. Obciąża nerki oraz wątrobę. Tymczasem syntetyczna witamina C-kwas askorbinowy oraz jego sole są na masową skalę stosowane w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacze
-
E300 – kwas askorbinowy
-
E301 – askorbinian sodu
-
E302 – askorbinian wapnia
-
E303 – askorbinian potasu
-
E304 – estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego
-
E304(i) – palmitynian askorbylu
-
E304(ii) – stearynian askorbylu