


35,00 zł

26,00 zł

24,00 zł

44,00 zł

9,80 zł

44,00 zł

25,00 zł

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Chlorella 1200 tabletek
Opis
Chlorella pyroneidosa - super alga
SUPLEMENT DIETY
Skład 1 tabletki: 200 mg sprasowanej algi słodkowodnej Chlorella Pyroneidosa poddanej procesowi spękania ścianek komórkowych (broken cell)
Waga netto: 240 g (1200 tabletek po 200 mg)
Przechowywanie: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Producent: MERIDIAN, ul. Mogielnicka 19, 05-600 Grójec
Rekomendowana dzienna porcja: 3 razy po 5 tabletek.
Rekomendowana do spożycia porcja dzienna dostarcza:
Wartość odżywcza |
Zalecana dzienna porcja 15 tabletek |
% realizacji RDA* |
Wartość energetyczna |
12 kcal/50kJ |
|
Białko |
1,93 g |
|
Węglowodany |
0,11 g |
|
Tłuszcz |
0,38 g |
|
Witamina D |
5,19 μg |
103,8 |
Witamina B12 |
12,6 μg |
504 |
Biotyna |
11,7 μg |
23,4 |
Kwas foliowy |
39 μg |
19,5 |
Żelazo |
4,86 mg |
34,7 |
Luteina |
7,47 mg |
– ** |
Chlorofil |
98 μg |
– |
Inozytol |
5,1 mg |
– |
Cholina |
5,7 mg |
- |
Chlorella pyroneidosa - alga słodkowodna charakteryzuje się dużą wartością odżywczą o blisko 65% zawartości białka. Jest bogatym źródłem witaminy B12,D, żelaza i chlorofilu oraz naturalnym źródłem biotyny, kwasu foliowego, luteiny oraz choliny.
Preparowana opatentowaną metodą DynoMill® powodującą pęknięcie ścianki komórkowej (Broken Wall). Tak preparowana Chlorella jest absolutnie przygotowana na oddanie całego swego bogactwa substancji bioaktywnych znajdujących się w jądrze. Przyswajalność dzięki tej metodzie wzrasta do niemal 100%. Następnie Chlorella jest prasowana do postaci tabletek o wadze 200 mg bez używania jakichkolwiek substancji pomocniczych. Prasowanie tabletek o wadze powyżej 250 mg wiązałoby się z użyciem wysokiego ciśnienia oraz temperatury co powodowałoby utratę cennych właściwości. Zaletą prasowanych tabletek w stosunku do proszku jest niewielka całkowita powierzchnia styczności z powietrzem, a co za tym idzie znacznie wolniejszy proces utleniania i deterioracji cennych substancji odżywczych.