Cenniki do pobrania

ACEROLA EKSTRAKT W PROSZKU 200g

Suplementy diety
66.5
PLN
ACEROLA EKSTRAKT W PROSZKU 200g
ACEROLA EKSTRAKT W PROSZKU 200g
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 66,50 zł
Cena netto: 61,57 zł
szt Zyskujesz 0 pkt [?]

Acerola – Ekstrakt

SUPLEMENT DIETY

Skład: Zawartość ekstraktu z wiśni Aceroli (Malpighia emarginata) w 100g produktu wynosi 100g. 100g ekstraktu powstało z 1kg surowca

Waga netto: 200 g 

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu nie dostępnym dla małych dzieci.
UWAGA! Chronić przed wilgocią. Produkt bez dodatku substancji przeciwzbrylających, wrażliwy na wilgoć! Po
otwarciu przechowywać w suchym miejscu nie dłużej jak 3 miesiące. Po tym czasie może ulec zbryleniu, co nie stanowi o utracie jego właściwości.

Producent: MERIDIAN, ul. Mogielnicka 19, 05-600 Grójec

Kraj pochodzenia surowca: Chiny

Rekomendowana dzienna porcja: 1 łyżeczka (2 g). Można rozpuścić w letniej wodzie i wypić..

Rekomendowana do spożycia porcja dzienna dostarcza 340 mg naturalnej witaminy C, co stanowi 425 % RDA(rekomendowanego dziennego spożycia).

  na 100 g w 1 porcji (2 g)
Wartość energetyczna 192 kJ/45,9 Kcal 3,84 kJ/0,9 Kcal
Białko 1,06 g 0,02 g
Węglowodany 0 g 0 g
Tłuszcze  0,2 g 0 g
Witamina C 17 g

340 mg 

 
Acerola jest surowcem aktualnie bardzo drogim toteż znalezienie produktu o nazwie Acerola i składającego się wyłącznie z Aceroli jest obecnie mało prawdopodobne. Jest to chyba jedyny taki produkt na rynku, sprawdźcie zresztą Państwo sami czytając uważnie skład na etykietach.
 

Acerola jako źródło naturalnej witaminy C - czemu to tak istotne skoro wszędzie jej pełno? 

Syntetyczne witaminy to zwykle krystaliczne, nieorganiczne substancje obce dla organizmu ludzkiego!

W wyniku badania przeprowadzonego na grupie 573 ochotników którym podawano syntetyczną witaminę C zaobserwowano zwiększoną szybkość postępowania zmian miażdżycowych a u palaczy proces ten postępował 5 razy szybciej. Sztuczna wit. C może prowadzić do powstawania substancji uszkadzających DNA tzw genotoksyn. Ponadto zakwasza ona organizm, a nasze organizmy zwykle i tak są zbyt mocno zakwaszone. Obciąża nerki oraz wątrobę. Tymczasem syntetyczna witamina C-kwas askorbinowy oraz jego sole są na masową skalę stosowane w przemyśle spożywczym jako przeciwutleniacze

Konkluzja: szkoda nawet tych parę groszy na syntetyki
 
  • E300 – kwas askorbinowy

  • E301 – askorbinian sodu

  • E302 – askorbinian wapnia

  • E303 – askorbinian potasu

  • E304 – estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego

  • E304(i) – palmitynian askorbylu

 
Tymczasem naturalna witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich (wyłącznie powyżej 200 mg witaminy C dziennie). Witamina C usprawnia produkcję kolagenu wpływając na właściwe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, dziąseł, zębów, chrząstki i skóry. Zwiększa przyswajanie żelaza, przyczyni się do utrzymania odpowiedniego metabolizmu energetycznego. Witamina C korzystnie oddziałuje na funkcjonowanie układu nerwowego, psychikę, zmniejsza uczucia zmęczenia i znużenia. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.

 
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia.

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Producenci

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl